Tuesday, December 5, 2006

Windhoek

Windhoek – zdaj ze vem – je glavno mesto Namibije. In Namibija – tudi to zdaj ze vem – je ena izmed sosednjih drzav Juznoafriski republiki. Odkar sem tu, se mi je precej obogatilo znanje zemljepisa, saj znam nasteti vse sosednje drzave, razen Namibije so to se Bocvana, Zimbabve in Mozambik, pa se dve manjsi drzavici znotraj ozemlja JAR, Lesoto in Svaziland.

Sicer je v Windhoeku tudi ena pomembnejsih pivovarn v regiji, saj je pivo Windhoek zelo razsirjeno. In ce ze ni Laskega, je postalo moja prva izbira. Ja, sicer pa je s pivom kar kriza. Ni mi se uspelo ugotoviti zakaj, ampak alkoholnih pijac ne prodajajo v samopostreznih prodajalnah s hrano (tudi Spar je tu za vsakim vogalom, a pri njih prav tako ni izjeme). Izjema pa je lokalno vino, ki ga je v vseh trgovinah s hrano polno.

Kako torej do piva? Treba je poiskati specializirano trgovino z alkoholnimi pijacami. Tovrstnih trgovin ni ravno na pretek, pa se zapirajo se prej, kakor trgovine s hrano. Zato je nabavljanje zaloge piva kar precejsen projekt, treba ga je pac imeti vedno doma na zalogi, saj podobno kakor za kruh in mleko velja, da ne mores kar kadarkoli skocit ponj.

V gostilne na pivo se sicer ne hodi, saj ni navada, da bi se ljudje sprehajali zunaj in posedali po lokalih. Izjema pa so velika nakupovalna in zabaviscna sredisca, v katera se pripeljes z avtom, tam pa je vse od trgovin, bank, poste, kina, restavracij s hitro in tudi bolj pocasno prehrano in raznih lokalov. Da lahko gremo s sodelavci kdaj po sluzbi na pivo, pa poskrbi kar menza v sluzbi, kjer ob petkih popoldne tocijo pivo in druge tovrstne pijace.

No comments:

Post a Comment